K zajištění relevantního obsahu reklamních polí a analýzy návštěvnosti používáme soubory cookies. Další informace
JOOLA

Extraliga s deseti nebo jen s devíti týmy?


V Praze se dnes uskutečnila Valná hromada APK

V salonku restaurace U žíznivého jelena v Praze dnes proběhla Valná hromada Asociace profesionálních klubů České republiky ve stolním tenisu. Úvod téměř pětihodinového jednání obstaralo hodnocení uplynulého ročníku české Extraligy mužů ve stolním tenisu, jehož vítězem se stal STEN marketing HB Ostrov Havlíčkův Brod.

Velká diskuse se rozvinula okolo tzv. “zmrazení“ (pozastavení) licencí pro účast v Extralize. Valná hromada APK se nově usnesla, že tato možnost od sezóny 2015/2016 padá…

Hlavním bodem jednání byla pochopitelně příprava nové soutěžní sezóny. Největší otazník visí nad počtem účastníků české nejvyšší soutěže. Ve hře jsou dvě varianty, Extraliga s deseti nebo pouze s devíti celky. Rozhodnutí padne až 15. června, kdy je uzávěrka přihlášek pro nový extraligový ročník.

jednáni VH P1010132 web

Na snímku účastníci dnešní Valné hromady APK v Praze

Systém Extraligy mužů ve stolním tenisu zůstává beze změny. Po základní části se bude hrát nadstavbové play-off a play-out. V bojích o mistrovský titul se opět představí šest nejlepších týmů, v play-out budou hrát zbývající celky, podle konečného počtu účastníků Extraligy. Systém zápasů v play-off se vrací k tradičním modelu dvou utkání na jednom místě (na stole jednoho ze soupeřů), aby se odbouralo zbytečné cestování a hráči měli více času na přípravu a odpočinek. Novinku má i play-out, kam si jeho účastníci přinesou, na rozdíl od uplynulého extraligového ročníku, body ze všech utkání v základní části Extraligy. Navíc v diskusi padl návrh na nový model jednotlivých utkání, aby zejména mladší hráči měli větší zápasové vytížení.

Dobrou zprávou je, že Extraliga mužů ve stolním tenisu nezmizí z televizních obrazovek. Přenosy z vybraných utkání budou opět vysílány Českou televizí. Další jistotou je, že se bude hrát s plastovými míčky.

Rozlosování nového ročníku Extraligy mužů ve stolním tenisu se uskuteční dva dny po uzávěrce přihlášek, tedy ve středu 17. června v salonku restaurace U žíznivého Jelena v Praze.