K zajištění relevantního obsahu reklamních polí a analýzy návštěvnosti používáme soubory cookies. Další informace
JOOLA

Vlastimil Buben vyřadil nasazeného Manoleho


Hodonín: Polanský s Jorgičem mají ve čtyřhře jistou medaili

Česká republika má na turnaji Czech Junior & Cadet Open 2016 v Hodoníně jistou první medaili. Získal ji česko-slovinský pár Tomáš Polanský – Darko Jorgič ve čtyřhře po dnešním čtvrtfinálovém vítězství nad Srby Aleksou Gacevem a Nikolou Markovičem. Ve druhém kole juniorského singlu uspěli Tomáš Polanský a také šestnáctiletý Vlastimil Buben, na jehož pálce zůstal nasazený Rumun Alexandru Manole.

Hned dopolední čtvrteční blok přinesl českým barvám první medaili. Tomáš Polanský a Slovinec Darko Jorgič si ve čtvrtfinále čtyřhry juniorů poradili se srbskou dvojicí Aleksa Gacev – Nikola Markovič hladce 3:0 a postoupili do odpoledního semifinále. „Zatím je to velmi dobré. Měli jsme i poměrně výhodný los. I když s Darkem nehrajeme dlouho, docela nám to jde, za stolem si rozumíme,“ pochvaluje si Tomáš Polanský.

Polanský - Jorgič _DSC_1415

Tomáš Polanský a Darko Jorgič mají ve svém druhém společném startu další medaili? jaká bude?

Ve čtvrtfinále čtyřhry juniorek české dvojice neuspěly. Zdena Blašková s Anežkou Ilčíkovou prohrály s nejvýše nasazeným párem Adina Diaconuová – Andreea Dragomanová z Rumunska 1:3. Markéta Ševčíková a Stanislava Slezáková sehrály s Oceane Guisnelovou a Marií Migotovou z Francie vyrovnanější partii. Hlucké stolní tenistky donutily Francouzky k pěti setům, v tom rozhodujícím jim, bohužel, nevyšel začátek. Soupeřky se dostaly do vedení 7:1 a zápas dotáhly do „postupového“ konce.

Tomáš Polanský vstoupil ve dvouhře do hodonínského turnaje jistou výhrou nad Chorvatem Josipem Abranasem v poměru 4:1. „Chvilku mi trvalo než jsem si zvyknul na tu malou halu, kde jsem ještě nehrál. Navíc Chorvat byl na první utkání v turnaji hodně nepříjemný soupeř. Postupně jsem se ale rozehrál a pak to bylo již v pohodě,“ uvedl Tomáš Polanský.

Českou jedničku doprovodil do třetího kola singlu Vlastimil Buben. Ten svedl s nasazeným Rumunem Manolem neuvěřitelnou bitvu. Na konci šesté sady měl soupeř tři mečboly, které Buben dokázal odvrátit a poslal zápas do rozhodujícího setu. Ten byl plný zvratů. Královéhradecký stolní tenista dobře začal, vedl 3:0, ale pak přišla série Rumuna, jenž otočil na 3:7. Buben kontroval a dotáhl na 9:9. V dramatické koncovce si pro změnu český junior vypracoval sérii mečbolů. A ten třetí za stavu 12:11 proměnil v překvapivé vítězství. „Začátek pátého setu mi vyšel, ale pak jsem zkazil pár lehkých míčků a Rumun šel do vedení. Naštěstí chyboval i on a bylo z toho velké drama. Pořád jsem si říkal, že nemám co ztratit, Hrál jsem si to své a ono to nakonec vyšlo,“ popsal drama rozhodující sady Vlastimil Buben.

Další čeští junioři už tak úspěšní nebyli. Jiří Martinko prohrál s Řekem Georgiosem Stamatourosem 1:4, Ondřej Lapčík s Polákem Tomaszem Kotowskim 1:4 a Tomáš Koldas s turnajovou čtyřkou Japoncem Udou 0:4.

Guisnelová FRA _DSC_1507

Ve dvouhře juniorek favoritky postupují, Francouzka Oceane Guisnelová je v osmifinále

Ve dvouhře juniorek neprošla druhým kolem ani jedna z trojice českých reprezentantek. Oba česko-rumunské souboje mezi Zdenou Blaškovou a Adinou Diaconuovou respektive Stanislavou Slezákovou a Andreeou Clapaovou skončily shodně výhrou favorizovaných rumunských stolních tenistek. Kateřina Čechová narazila na Angličanku Ho Tin Tin a tři sety nebyla proti turnajové šestce bez šancí na úspěch. Na konci třetí sady za stavu 10:9 ale neproměnila setbol a od té doby již měla soupeřka asijského původu navrch.


Czech Junior & Cadet Open 2016

Výsledky českých reprezentantů:

DVOUHRA JUNIORŮ

II. kolo

Ondřej LAPČÍK – Tomasz Kotowski (Polsko) 1:4 (10,-7,-9,-4,-7), Tomáš POLANSKÝ – Josip Abranas (Chorvatsko) 4:1 (-6,8,7,6,2), Tomáš KOLDAS – Jukija Uda (Japonsko) 0:4 (-10,-9,-9,-3), Vlastimil BUBEN – Alexandru Manole (Rumunsko) 4:3 (-9,-7,10,12,-6,10,11), Jiří MARTINKO – Georgios Stamatouros (Řecko) 2:4 (-8,7,-9,3,-7,-6).

DVOUHRA JUNIOREK

II. kolo

Zdena BLAŠKOVÁ – Adina Diaconuová (Rumunsko) 0:4 (-9,-10,-5,-8), Stanislava SLEZÁKOVÁ – Andreea Clapaová (Rumunsko) 0:4 (-11,-4,-8,-5), Kateřina ČECHOVÁ – Ho Tin Tin 1:4 (7,-4,-10,-5,-6).

ČTYŘHRA JUNIORŮ

Čtvrtfinále: Tomáš POLANSKÝ, Darko JORGIČ – Aleksa Gacev, Nikola Markovič (Srbsko) 3:0 (6,7,7).

ČTYŘHRA JUNIOREK

Čtvrtfinále: Zdena BLAŠKOVÁ, Anežka ILČÍKOVÁ – Adina Diaconuová, Andreea Dragomanová (Rumunsko) 1:3 (8,-7,-5,-8), Markéta ŠEVČÍKOVÁ, Stanislava SLEZÁKOVÁ – Oceane Guisnel, Marie Migotová (Francie) 2:3 (-5,-7,74,-5).

Kompletní výsledky Czech Junior & Cadet Open 2016 ve stolním tenisu v Hodoníně najdete na: http://www.ittf.com/competitions/competitions2.asp?Competition_ID=2618&category=WJC