K zajištění relevantního obsahu reklamních polí a analýzy návštěvnosti používáme soubory cookies. Další informace
JOOLA

Čtyři české týmy v Poháru ETTU 2013/2014


Celkem 108 týmů bude startovat v novém ročníku Poháru ETTU ve stolním tenisu. Druhou nejvýznamnější klubovou soutěž v Evropě si zahrají i čtyři české celky – ženy SKST Mart Hodonín a muži SF SKK El Nino Praha, KST ROBOT Metalfin Hustopeče, Sokol Králův Dvůr.

Do Poháru ETTU mužů 2013/2014 se přihlásilo 78 kolektivů, osm z nich bylo přímo “předsazeno“ do osmifinále. Z českých týmů je podle “nasazovacího“ rankingu“ nejvýše SF SKK El Nino Praha, hned za ním je KST ROBOT Metalfin Hustopeče. Oba tyto kluby vstoupí do Poháru ETTU až ve druhém kole, kdy budou 19. až 20. října hostit jednu z osmi skupin druhé fáze této soutěže. Stolní tenisté Sokola Králův Dvůr se představí hned v úvodní fázi Poháru ETTU, která je na programu 7. až 9. září 2013. Úřadující český vicemistr bude mít výhodu domácího prostředí, v jeho hale se uskuteční skupina 2. Soupeři Králova Dvora budou dánský OB Bordtennis, Sokah Hobojen z Belgie a Goodgate Etha Engomi (Kypr). Dva nejlepší celky z této skupiny postoupí do druhé fáze Poháru ETTU.

Stolní tenistky SKST Mart Hodonín se dostaly mezi osmičku nejvýše nasazených družstev. Svěřenkyně trenéra Jána Medveckého vstoupí do Poháru ETTU až ve 3. kole (osmifinále), které se již hraje vyřazovacím způsobem. Hodonín v souboji o postup do čtvrtfinále přivítá rakouský celek TTC Villach (Amelie Soljaová, Jevgenija Vasyljevová, Soňa Hudecová, Tjasa Kelihová, Julia Ye, Adriana Minverová). Utkání se uskuteční až v prosinci (6.-8.12.2013).

Čtvrtfinále Poháru ETTU se bude hrát až v lednu 2014. V soutěži mužů v něm budou startovat i čtyři celky, které v Lize mistrů skončí v základních skupinách na třetích místech. Do Poháru ETTU žen naskočí přímo do čtvrtfinále dvě družstva z Ligy mistryň, která obsadí ve skupinách třetí příčky.

V loňské sezóně vyhráli Pohár ETTU ve stolním tenisu muži UMMC Jekatěrinburg a ženy Fenerbahce Sport Kulub Istanbul.

Podrobnosti o Poháru ETTU ve stolním tenisu najdete na: http://www.ettu.org/mens-ettu-cup/