K zajištění relevantního obsahu reklamních polí a analýzy návštěvnosti používáme soubory cookies. Další informace
JOOLA

Reprezentační centra ČAST a změna podpory přípravy talentované mládeže od sezóny 2012/2013

Reprezentační centra ČAST a změna podpory přípravy talentované mládeže od sezóny 2012/2013

VV rozhodl od nové sezóny 2012/2013 zřídit dvě REPREZENTAČNÍ CENTRA ČAST v Praze a Havířově a o změně podpory přípravy vybrané talentované mládeže v návaznosti na přechod do reprezentace dospělých.

V letošním roce poprvé paralelně s Reprezentačními centry mládeže v Praze a Havířově fungovala na zkoušku dvě Reprezentační centra dospělých, ve kterých se podařilo koncentrovat k pravidelným tréninkům většinu reprezentantů dospělých a juniorské kategorie.

Tréninky probíhají pravidelně dle časových možností hráčů společně s vybranými juniorskými reprezentanty.  Hráči v těchto tréninkových skupinách trénují buď samostatně muži a ženy nebo se prolínají na společných trénincích dle dohody trenérů. 

V Praze se vytvořila tréninková skupina reprezentantů: Prokopcov, Konečný, Tregler, Obešlo, Vráblík, Hadačová, Matelová, Pěnkavová, Tomanovská, Štefcová, Reitšpies.
Trenérský zabezpečuji celou skupinu trenéři Josef Plachý ml., Pavel Špaček, Michal Hájek a jako kondiční trenér Tomáš Vrňák. 

V Havířově se vytvořila tréninková skupina reprezentantů: Korbel, Šimončík, Jančařík, Širuček, Štrbíková, Harabaszová, Bartošová, Smištíková, Kučerová, Beneš, Bajger, Adámková, Mynářová.
Trenérský zabezpečuji celou skupinu trenéři Tomáš Demek, Miroslav Cecava, Kamil Koutný a jako kondiční trenér Pavel Bugaj.

V letošním roce se významně podařila integrace našich nejlepších preferovaných juniorských reprezentantů (Bajger, Beneš, Adámková, Mynářová, Štefcová, Reitšpies) do těchto vynikajících tréninkových skupin, což je základním předpokladem jejich výkonnostního růstu, aby dosáhli i mezinárodních úspěchů !!!

VV chce nadále podporovat dvě velká REPREZENTAČNÍ CENTRA ČAST v Praze a Havířově, kde se budeme nadále snažit vytvořit co nejlepší podmínky pro přípravu reprezentace dospělých a juniorů.

V dalších sezónách chceme dále pokračovat s koncentrací našich nejlepších juniorských reprezentantů v těchto reprezentačních centrech a proto dochází ke změně finanční podpory jednotlivých stupňů přípravy talentované mládeže.

ČAST v žádném případě nechce rušit žádné ze stávajícíchh center mládeže, pouze dojde ke změně v systému finanční podpory tak, aby se prostředky účelově vynakládali co nejefektivněji na vybrané talentované hráče a to jde zajistit pouze při koncentraci hráčů na jednom resp. dvou tréninkových místech.  

Reprezentační centra mládeže – RCM – Praha a Havířov
Komplexní  trenérské, materiálové, sociální zabezpečení přípravy vybraných hráčů.

Sportovní centra mládeže – SCM – Ostrava, Hodonín, Vlašim
Finanční příspěvek na trenéra SCM a nájemné haly.

Sportovní střediska – SpS 
SpS jsou zřízena na základě návrhu KM ČAST v oddílech úspěšně pracujících s talentovanou mládeží do 15 let. 
Pro rok 2012 bylo vybráno osm klubů: KST Zlín, Sokol Hradec Králové 2, MSK Břeclav, Sportovní Jižní Město o.p.s., MS Brno, SK Dobré, SKST Dubňany a Slavoj Praha.
Všechny tyto kluby dostanou jednotnou podporu ve výši 50tis Kč/ročně jako příspěvek na trenéra mládeže.
VV má v záměru do budoucna rozšířit podporu na více oddílů, vše je ale závislé na finančních možnostech ČAST.

VV ČAST