K zajištění relevantního obsahu reklamních polí a analýzy návštěvnosti používáme soubory cookies. Další informace
JOOLA

SLAVOJ MINI OPEN CUP 2013/2014


Oddíl stolního tenisu TJ Slavoj Ústí nad Labem pořádá ojedinělý projekt ve kterém přináší stolní tenis do mateřských škol. SLAVOJ MINI OPEN CUP 2013/2014 je přebor mateřských škol ve stolním tenise. Jedná se o sérii workshopů v mateřských školách v Ústí nad Labem a následné finále, které se uskuteční v OC Forum. Během necelého roku (listopad 2013 – květen 2014) stolní tenisté TJ Slavoj Ústí nad Labem navštíví přibližně 20 školek, kde děti seznámí se stolním tenisem

„Každá škola má právo nominovat toho nejnadšenějšího žáčka nebo žačku do finále v OC Forum, které se uskuteční v rámci pingpongové show na konci května,“ prozrazuje Tomáš Kroupa, organizátor.

Součástí tohoto workshopu jsou videa a také ambassadoři Tomáš Polanský, 15 let (3 násobný mistr Evropy kadetů 2013 – nejúspěšnější účastník juniorských ME v historii ČR, dvojnásobný medailista z MS kadetů 2013), Jakub Seibert, 18 let (vicemistr Evropy ve smíšené čtyřhře juniorů 2013) a Josef Braun (profesionální trenér). Všichni ambassadoři byli po celou dobu eventu dětem plně k dispozici. Celý projekt je pod záštitou primátora města Ústí nad Labem Ing. Víta Mandíka. „Účelem celé akce je přivést malé děti ke sportu a ukázat jim, že v Ústí nad Labem mají možnost hrát stolní tenis a to dokonce na špičkové úrovni a procestovat celý svět,“ vysvětluje Karel Seibert, předseda oddílu.

Josef Braun za stolem s adepty malého pingpongového míčku

První ze zastávka ze série workshopů se uskutečnila 14. listopadu 2013 v mateřské škole Kameňáček v Ústí nad Labem. Jedenatřicet dětí ve věku 5-6ti let se s nadšením setkávali se stolním tenisem, zapojovali se do všech druhů aktivit a ptali se na plno věcí, které je zajímali. „Ideální věk kdy s pinčesem začít je 5-6 let. V tomto věku začínali právě i Tomáš a Kuba,“ říká Josef Braun, trenér.

Živá diskuse dětí z mateřské školky Kameňáček v Ústí n.L.

A nutno říct, že se mezi nimi našlo pár opravdu talentovaných. Setkání začalo krátkým sestřihem videí ze světa stolního tenisu, poté dostali děti prostor na vlastní dotazy a ambassadoři Pepa Braun, Tomáš Polanský i Kuba Seibert se leckdy při odpovědi zapotili. „Jak velký je pinčesový stůl,“ zeptal se 5-ti letý Péťa. „Které boty nejvíce kloužou,“ nebo „Kdo je nejstarší hráč,“ znělo z řad dětského publika. Po úvodní půlhodince přišla na řadu autogramiáda a děti obklopili všechny hráče a s radostí přijímali podepsané set-karty. Poté si Kuba s Polišem „střihli“ exhibiční zápas. Děti si vybrali svého favorita a z plných plic fandili. Pak už se rozdělili na skupinky a začali s hraním a trénováním. Většina z nich držela pálku poprvé v životě, ale byla radost sledovat s jakým nadšením odehrávali jeden míček za druhým. „Nejvíc mě bavilo pinkání s pálkou,“ přiznala Amálka, 5 let.

Společná fotografie na památku…

Josef Braun a kluci byli celou dobu u stolů, radili a vysvětlovali dětem záludnosti tohoto sportu. Ti, kteří se zrovna nedostali ke stolům, zkoušeli pinkat na místě, nebo hráli s hosteskou stolní hry. Na závěr si každý mohl vyzkoušet na krku medaile z mistrovsví Evropy a vyfotit se s hráčema. Následovala společná fotka, rozdání dárku a rozloučení. „Do konce roku bychom ještě rádi stihli zastávky ve 4 školkách a zbytek po novém roce,“ dodává Tomáš Kroupa, organizátor.